ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
News Detail
09.04.2019

ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ

H LEROY MERLIN δημιουργεί κουλτούρα καθοδήγησης μετεξελίσσοντας τον ιεραρχικό τρόπο διοίκησης.

 

Συνέντευξη στο HR professional Φεβρουαρίου 2019 από την Ιωάννα Τζουγκανοπούλου - People Performance & Learning Business LeaderLEROY MERLIN Ελλάδας & Κύπρου.

"Στη LEROY MERLIN πρωτοπορούμε και είμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας, μοιράζοντας μαζί τους την γνώση και την εξειδίκευση. Το όραμα της LEROY MERLIN στον άξονα Άνθρωπος είναι να «είναι ηγέτης στην ανάπτυξη και καταξίωση των συνεργατών της» μεταβαίνοντάς από τον ιεραρχικό τρόπο διοίκησης στην δημιουργία κουλτούρας καθοδήγησης.
Σε ευθυγράμμιση με το όραμα μας και με τις διεθνείς τάσεις, υλοποιήσαμε συστηματικά  προγράμματα εκπαίδευσης των Διευθυντών μας στο Coaching στα πλαίσια εξέλιξης τους από task managers σε people & performance managers.

Ξεκινήσαμε το 2013 το πρόγραμμα Field Coaching που ήταν στοχευμένο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ανατροφοδότησης και καθοδήγησης στους managers με απώτερο στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων πώλησης στους πωλητές των καταστημάτων μας.
•             Χρησιμοποιήσαμε εργαλεία μέτρησης των δεξιοτήτων πώλησης και
•             της καθοδηγησιμότητας (coachability) των πωλητών μας,
•             διαμορφώσαμε τον χάρτη ικανότητων πώλησης και καθοδηγισιμότητας για κάθε τμήμα πριν την εφαρμογή,
•             εκπαιδεύσαμε στην μεθοδολογία καθοδηγητικών συζητήσεων
•             βγάλαμε μηνιαίο πλάνο παρατηρήσεων των πωλητών μας σε πραγματικές συνθήκες με πελάτες και συναντήσεων coaching με τους manager τους αλλά και συναντήσεων ανατροφοδότησης στους managers για τη βελτίωση της ποιότητας καθοδήγησης.
  

Επενδύσαμε 2.500 ώρες σε coaching sessions με αποτέλεσμα την υψηλή άνοδο, στο mystery shopping , του δείκτη ποιότητας εξυπηρέτησης ( + 12%)  που απεικονίστηκε και στην αύξηση του αριθμού των πολύ ικανοποιημένων πελατών ( + 15%) στην ετήσια έρευνα ικανοποίησης και την αύξηση του τζίρου μας.

Εντάξαμε μια δομημένη διαδικασία Coaching στις διαδικασίες μας και στο ρόλο του Manager και βραβευτήκαμε στα ΗR Awards ( 2015) με το Gold Award στην κατηγορία Effective use of Coaching.
Στο νέο μας κατάστημα στην Αθήνα ( Β. Σοφίας ) δοκιμάσαμε για πρώτη φορά τις αυτόνομες ομάδες (self-organized teams) και το ρόλο του coach ως διευθυντή τμήματος, τα οποία πλέον έχουν εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα καταστήματα της εταιρείας μας .

Έτσι, σχεδιάσαμε ένα tailored πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ηγετική ομάδα, με στόχο να περάσουν από το ρόλο του διευθυντή/manager στο ρόλο του coach και να καταφέρουν να καλλιεργήσουν συμπεριφορές accountability στις ομάδες τους και να χτίσουν κουλτούρα καθοδήγησης και συνεχούς βελτίωσης.

Εκπαιδεύσαμε τους managers/coach μας στο Solution focused coaching ως μία πρακτική και εφαρμόσιμη μεθοδολογία coaching, για εταιρικά περιβάλλοντα. Σχεδιάσαμε ένα ετήσιο πρόγραμμα Action Learning εστιασμένο στις πρακτικές του Solution focused coaching σε συνδυασμό με ατομικές συναντήσεις executive coaching για υποστήριξη και εφαρμογή όσων μάθαιναν και υλοποίηση αυτών σε τακτικές συναντήσεις με τους συνεργάτες τους.

Οι managers/coach μας βελτίωσαν την αυτογνωσία τους και δούλεψαν ένα δομημένο σχέδιο δράσης με μεθοδολογία solution focused team coaching  για θέματα της ομάδας τους.
Έχοντας ως πλεονέκτημα ότι συμμετείχε στο πρόγραμμα όλη η ομάδα συνολικά, βλέπουμε ήδη πολλά αποτελέσματα και βέλτιστες πρακτικές που διαχέονται σε όλο το κατάστημα, ενώ η ομάδα αποτελεί και ένα δίκτυο υποστήριξης για peer coaching & την εξέλιξη των βέλτιστων πρακτικών. 

Όλοι εμείς στη LEROY MERLIN στηρίζουμε και προωθούμε τις αξίες που διέπουν την εταιρική μας κουλτούρα, όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, η συνοχή, η συνέπεια, η αποδοτικότατα, η εγγύτητα, η απλότητα και η γενναιοδωρία, ώστε να διασφαλίσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο ο καθένας επιθυμεί να εργάζεται και να εξελίσσεται."   
SHARE THIS