ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
News Detail
17.07.2017

8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Για 8η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου το Συνέδριο Εκπαιδευτών σε έναν πολύ όμορφο χώρο στα νότια προάστια, δίπλα στη θάλασσα. Φέτος το Συνέδριο μετονομάστηκε σε Συνέδριο Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Leroy Merlin Eλλάδας & Κύπρου με σκοπό να αναγνωριστεί η συνεισφορά των Managers που καθοδηγούν και αναπτύσσουν καθημερινά τους συνεργάτες τους. Η Καθοδήγηση και η δημιουργία κουλτούρας  feedback απορρέει από το Vision της εταιρείας και γίνεται στόχος μας να ενισχύσουμε την εδραίωση της στην καθημερινότητα στον ρόλο τωνManagers που αναλαμβάνουν είτε την ενσωμάτωση νέων συναδέλφων  είτε την ανάπτυξη συνεργατών από την ομάδα τους

 

Όπως κάθε χρόνο, για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους συμμετέχοντες, το τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης επέλεξε ως κεντρικό θέμα το Storytelling, θέλοντας να δώσει μια καινούργια οπτική όσον αφορά το παραμύθι και την εφαρμογή του στην εκπαίδευση και στην διοίκηση των ανθρώπων. Γι'αυτό και αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τα συνηθισμένα μέσα παρουσίασης, δηλαδή να μην υπάρχει power point και να υπάρχει μόνο αφήγηση ιστοριών από τον εισηγητή, παιχνίδια και ασκήσεις. 

 

Εισηγητής του Συνεδρίου ήταν ο Δρ. Στέλιος Πελασγός, ένας άνθρωπος που συνδυάζει την καλλιτεχνική και την επιστημονική ιδιότητα. Ο Δρ. Πελασγός διδάσκει σε σεμινάρια συνδέοντας την τέχνη του με τις νευροεπιστήμες, την ψυχολογία και την ανθρωπολογία. Ξεκίνησε την αναβίωση του storytelling ως μιας σύγχρονης σκηνικής τέχνης με παιδαγωγικές και θεραπευτικές εφαρμογές πριν 26 χρόνια. Ταξιδεύει στην Ευρώπη και την Μεσόγειο δίνοντας παραστάσεις αφήγησης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των διεθνών φεστιβάλ αφήγησης Κοζάνης και Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Δρ. Πελασγό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του. ( Στέλιος Πελασγός Ιστορητής Conteur grec Stelios Pelasgos Master Greek storyteller  )

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι 70 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην τέχνη του παραμυθιού και της αφήγησης.  Συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις ώστε να κατανοήσουν οι ίδιοι πώς η αφήγηση βοηθάει τόσο τον ομιλητή να περάσει τα μηνύματα που θέλει αλλά και τον παραλήπτη του μηνύματος να κατανοήσει όχι μόνο τη λογική του μηνύματος αλλά και τα συναισθήματα που του προκαλούνται και πώς αυτό μπορεί να βρει εφαρμογή σε μια σύγχρονη επιχείρηση. Κατανόησαν πως η ενεργητική ακρόαση είναι απαραίτητη ικανότητα και η βάση  για να κατανοήσεις και να μεταδώσεις ένα μήνυμα και πως η ακρόαση πολλές φορές επηρεάζεται από τα προσωπικά μας βιώματα που επεμβαίνουν στο τελικό μήνυμα. Όλοι συμφώνησαν ότι η εστίαση της προσοχής μας μόνο σε αυτό που ακούμε από τον άλλο μας βοηθάει να ακούσουμε ενεργητικά. Το storytelling είναι μία παιδαγωγική μέθοδος που μπορεί να επιταχύνει την κατανόηση και την αφομοίωση τόσο γνώσεων όσο και συμπεριφορών. Επίσης, συζητήσαμε πως η αφήγηση συνδέεται με την ανάπτυξη πολλαπλής νοημοσύνης γιατί για να συνθέσεις μία ιστορία εξασκείς πολλές από τις 7 κατηγορίες της νοημοσύνης .   

 

Στο φετινό Συνέδριο βραβεύθηκαν 14 Εκπαιδευτές και Καθοδηγητές που ξεχώρισαν την προηγούμενη χρονιά είτε εκπαιδεύοντας είτε αναπτύσσοντας Συνεργάτες.

SHARE THIS